Zadzwoń do nas: 32 22 12 417
ul.Rybnicka 163, 43-180 Orzesze-Zawada Zobacz na mapie
Menu weselne

Wybierz menu na swoje wesele

Menu weselne

W przypadku pytań oraz sugestii prosimy o kontakt z managerem Hotelu i Restauracji Timberland:

Monika Holecka, +48 32 22 12 417

Nowe menu weselne obowiązuje od stycznia 2016 r. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w menu.

Menu weselne "Srebrne"

W soboty i święta 150zł/os.
W niedziele 140zł/os.
W tygodniu 130zł/os.

Z tym menu dla nowożeńców nocleg w Hotelu Timberland gratis.

Zupa:

  • rosół z makaronem lub krem z kalafiora

Mięsa (2 szt. do wyboru na osobę dorosłą) :

  • rolada drobiowa z pieczarkami
  • rolada wieprzowa
  • pieczeń z karczku
  • tradycyjny schabowy
  • kotlet w sosie pieczarkowo-koperkowym
  • udko z kurczaka z rożna
  • kotlet z pieczarkami i serem

Kapusty, surówki( 3 rodzaje do wyboru):

  • kapusta czerwona gotowana z boczkiem
  • kapusta biała gotowana z koperkiem
  • buraczki
  • sałata ze śmietaną i rzodkiewką
  • surówka z kapusty kiszonej
  • surówka z kapusty białej
  • surówka z kapusty czerwonej

Dodatki:

  • kluski jasne
  • ziemniaki młode gotowane z koperkiem

Desery do wyboru: (dwa rodzaje)

  • deser waniliowy z wiśniami kąpanymi w rumie
  • krem cytrynowy
  • szpajza czekoladowa

W cenę konsumpcji wliczona jest jedna kawa lub herbata.

Zimna płyta:

  • staropolskie, swojskie wędliny i wyborne sery (mazdamer, radamer, wędzone i pleśniowe)
  • rolada serowa
  • mięso pieczone z sosem żurawinowym
  • mięso pieczone ze szpinakiem i sosem czosnkowym
  • jajka z zieloną cebulką
  • pomidory, ogórki zielone i konserwowe
  • marynaty
  • łódki z ogórka z twarożkiem
  • śledzie (matjas w oleju, matjas w śmietanie, łosoś wędzony, śledź po cygańsku, rolmopsy, kulki rybne)
  • tymbaliki z kurczaka w galarecie
  • tymbaliki z szynki w galarecie
  • pieczywo i masło

Dodatkowo za dopłatą serwujemy tatar z żółtkiem i dodatkami lub frankfuterki z sałatką ziemniaczaną.

Sałatki do wyboru ( 2 rodzaje):

  • sałatka z kurczakiem ( kurczak grillowany, ryż, ananas, koperek, majonez )
  • sałatka z makaronem (makaron, szynka, brokuły, majonez
  • sałatka grecka (mieszanka sałat, pomidor, ogórek, kukurydza, oliwki i feta z dodatkiem aromatycznych przypraw)

Pierwsza kolacja na ciepło podawana wieloporcjowo :

Mięsa (1szt. na osobę dorosłą):

  • karczek z grilla z macerowaną cebulką
  • tradycyjny schabowy
  • kotlet szefa kuchni
  • szaszłyk z warzywami
  • filet z kurczaka z grilla
  • filet z kurczaka w panierce
  • wyborna sztuka mięsa w cieście musztardowym

Surówki(2 rodzaje do wyboru):

  • surówka z sałaty lodowej
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • kapusta kiszona zasmażana
  • marchewka z groszkiem

Dodatki:

  • ziemniaki z pieca z zielona cebulką
  • dufinki

Druga kolacja na ciepło ( 1 do wyboru)

  • barszcz z krokietem
  • bogracz + pieczywo
  • potrawka z kurczaka z warzywami

Cena nie zawiera ciast, tortu, owoców, napoi zimnych, które za dopłatą można zamówić w naszej restauracji.

Dodatkowe:

  • Owoce 5zł/ os.
  • Ciasta 3zł/os.
  • Tort 6zł/ os.
  • Toast szampanem 4 zł/os.

Menu weselne "Złote"

W soboty i święta 170zł/os.
W niedziele 160zł/os.
W tygodniu 153zł/os.

Z tym menu dla nowożeńców nocleg w Hotelu Timberland gratis.

Istnieje możliwość domówienia przystawek.

Zupa do wyboru:

  • rosół z makaronem
  • krem z brokuł z prażonymi migdałami
  • krem z kalafiora z pistacjami

Mięsa (2,5 szt. do wyboru na osobę dorosłą) :

  • rolada wieprzowa
  • sakiewka drobiowa z pieczarkami
  • schab z owocami (śliwka lub morela)
  • schab po myśliwsku, na ostro
  • sakiewka ze szpinakiem
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem
  • pieczeń z karczku
  • staropolski karczek w sosie śmietanowo chrzanowym
  • maczugi z kurczaka w chrupiącej panierce

Istnieje możliwość domówienia wykwintnej kaczki lub gęsi w wykwintnych sosach.

Kapusty+ surówki( 3 rodzaje do wyboru):

  • kapusta czerwona gotowana z boczkiem
  • kapusta biała gotowana z koperkiem
  • buraczki
  • surówka z kapusty białej
  • sałata ze śmietaną i rzodkiewką
  • mizeria ze śmietaną

Dodatki:

  • kluski jasne
  • ziemniaki gotowane z koperkiem

Desery do wyboru: ( dwa rodzaje )

  • deser waniliowy z wiśniami kąpanymi w rumie
  • malinowa rozkosz
  • szpajza cytrynowa
  • szpajza czekoladowa
  • galaretka z owocami

Wyżej wymienione desery można zamienić na naszej roboty, pyszne lody chałwowe z musem truskawkowym

W cenę konsumpcji wliczone jest również ciasto (5 rodzajów) i owoce (tort weselny we własnym zakresie lub zamówiony w restauracji). 2 kawy lub herbaty /osobę.

Zimna płyta:

  • staropolskie, swojskie wędliny i wyborne sery (mazdamer, radamer, wędzone i pleśniowe)
  • mięso pieczone z sosem żurawinowym
  • mięso pieczone ze szpinakiem i sosem czosnkowym
  • jajka z łososiem wędzonym
  • jajka z sosem tatarskim
  • matjas w oleju lnianym z cebulką
  • matjas z jabłkiem w śmietanie
  • łódki z ogórka z twarożkiem
  • pomidor z mozarellą
  • tymbaliki z kurczaka w galarecie
  • tymbaliki z szynki w galarecie
  • szynka z puchem chrzanowym
  • pieczywo i masło

Dodatkowo za dopłatą serwujemy tatar z żółtkiem i dodatkami lub frankfuterki z sałatką ziemniaczaną.

Sałatki do wyboru ( 2 rodzaje):

  • sałatka grecka (mieszanka sałat, pomidor, ogórek, kukurydza, oliwki i feta z dodatkiem aromatycznych przypraw)
  • sałatka z makaronem (makaron, szynka, brokuły, majonez)
  • sałatka warstwowa (szynka, jajko, ser, seler konserwowy, kukurydza, ananas i majonez)

Istnieje możliwość domówienia bufetu wiejskiego z wybornymi staropolskim specjałami przygotowanymi w oparciu o tradycyjne receptury, jak: pasztet podwędzany, krupniok, wyborny salceson, kabanosy, bekon od chłopa, chleb ze smalcem + bigos staropolski z suszonymi śliwkami, ogórki z boncloka (20zł za osobę).

Pierwsza kolacja na ciepło podawana wieloporcjowo :
Mięsa (1,5szt. na osobę dorosłą):

  • karczek z grilla z macerowaną cebulką
  • tradycyjny schabowy
  • kotlet szefa kuchni
  • kotlet po bawarsku
  • szaszłyk z warzywami
  • filet z kurczaka z grilla lub w panierce
  • devolaille z masłem czosnkowo pietruszkowym
  • kotlet z pieczarkami i serem

Surówki(2 rodzaje do wyboru)

  • surówka z kapusty pekińskiej
  • surówka z ogórka kiszonego
  • kapusta kiszona zasmażana

Dodatki:

  • ziemniaki z pieca z zielona cebulką
  • puree ziemniaczane z koperkiem
  • dufinki

Druga kolacja na ciepło:

  • barszcz z krokietem
  • bogracz
  • żurek kiszony

Cena nie obejmuje napoi zimnych oraz tortu, który można domówić w naszej restauracji.

Dodatkowo:

  • Tort 6zł/ os.
  • Toast szampanem 4 zł/ os.

Menu weselne "Diamentowe"

W soboty i święta 200zł/os.
W niedziele 190zł/os.
W tygodniu 180zł/os.

Z tym menu dla nowożeńców nocleg w Hotelu Timberland gratis.

Szampan na toast dla wszystkich gości.

Możliwość podania przystawki (nieuwzględnionej w cenie).

Zupa do wyboru:

  • rosół z makaronem
  • krem z zielonego groszku
  • krem z kalafiora z pistacjami

Mięsa (2,5 szt. do wyboru na osobę dorosłą) :

  • rolada wołowa
  • rolada wieprzowa
  • sakiewka drobiowa z pieczarkami
  • udko z kaczki
  • schab po kasztelańsku
  • schab z owocami (śliwka lub morela)
  • sakiewka ze szpinakiem
  • staropolski karczek w sosie śmietanowo chrzanowym
  • pieczeń z karczku
  • kotlet z pieczarkami i serem
  • maczugi z kurczaka

Kapusty, surówki (3 rodzaje do wyboru):

  • kapusta czerwona gotowana z boczkiem
  • kapusta biała gotowana z koperkiem
  • kapusta kiszona zasmażana
  • buraczki
  • surówka z kapusty białej
  • surówka z selera z orzechami
  • sałata ze śmietaną i rzodkiewką
  • surówka z marchewki ze śmietaną

Dodatki:

  • kluski jasne
  • ziemniaki gotowane z koperkiem

Desery do wyboru: ( dwa rodzaje )

  • tradycyjna kopa z bakaliami
  • deser waniliowy z wiśniami kąpanymi w rumie
  • malinowa rozkosz
  • szpajza cytrynowa lub czekoladowa

W cenę konsumpcji wliczony jest również tort wielopiętrowy, ciasto (5 rodzai) i owoce oraz 2 napoje gazowane na osobę. Kawa oraz herbata bez ograniczeń (przez cały czas trwania imprezy).

Zimna płyta:

  • staropolskie, swojskie wędliny i wyborne sery (mazdamer, radamer, wędzone i pleśniowe)
  • mięso pieczone z sosem żurawinowym
  • mięso pieczone ze szpinakiem i sosem czosnkowym
  • roladki z łososia wędzonego z kremem chrzanowym
  • tatar z żółtkiem i dodatkami
  • tortilla z wędzonym łososiem
  • tortilla z twarożkiem i pomidorami
  • śledzie (matjas w oleju, matjas w śmietanie)
  • jajka z dodatkami
  • pomidor z mozarellą
  • ogórek z twarożkiem i rzodkiewką
  • tymbaliki z kurczaka w galarecie
  • szynka z puchem chrzanowym
  • pieczywo i masło

Sałatki do wyboru ( 3 rodzaje):

  • sałatka grecka(mieszanka sałat, pomidor, ogórek, kukurydza, oliwki i feta z dodatkiem aromatycznych przypraw)
  • sałatka z makaronem (makaron, szynka, brokuły, majonez)
  • sałatka warstwowa (szynka, jajko, ser, seler konserwowy, kukurydza, ananas i majonez)
  • sałatka wiosenna (mieszanka sałat, pomidor, ogórek, kukurydza, prażony słonecznik)
  • sałatka gyros (kapusta pekińska, kurczak, cebula, ogórek konserwowy, kukurydza, prażony słonecznik z sosem czosnkowo – pomidorowym)

Pierwsza kolacja na ciepło podawana wieloporcjowo :

Mięsa(1,5szt. na osobę dorosłą):

  • pstrąg z grilla saute
  • pstrąg z grilla z masłem czosnkowym
  • łosoś z grilla na szpinaku
  • sakiewka wieprzowa z wędzonką i grzybami
  • karczek z grilla z macerowaną cebulką
  • tradycyjny schabowy
  • kotlet po bawarsku
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem
  • devolaille z masłem czosnkowo pietruszkowym
  • maczugi z kurczaka

Surówki (3 rodzaje do wyboru):

  • surówka z sałaty lodowej
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • surówka z ogórka kiszonego
  • kapusta kiszona zasmażana
  • zestaw jarzyn na gorąco

Dodatki:

  • ziemniaki z pieca z zieloną cebulką
  • dufinki
  • puree ziemniaczane z koperkiem

Lub kolacja po chłopsku

  • golonko pieczone
  • karczek z grilla
  • swojski krupniok
  • schabowy
  • kotlet szefa kuchni
  • pierogi babuni
  • kapusta kiszona zasmażana
  • surówka z ogórka kiszonego z miodem
  • ziemniaki z rozmarynem
  • ciaperkapusta

Druga kolacja na ciepło (wyporcjowana):

  • barszcz z krokietem
  • bogracz + pieczywo
  • żurek kiszony

Menu drugi dzień

Cena: 90zł za osobę.
Zupa do wyboru

  • Kiszony żurek z jajkiem
  • Biały żurek z kiełbaską
  • Krem z brokuł z prażonymi migdałami
  • Cebulowa z grzankami

Mięsa – 2 sztuki na osobę, gatunkowo jak w 1 dniu

Kapusty + surówki – ilościowo i gatunkowo tak, jak w pierwszym dniu

Dodatki:

  • kluski jasne
  • Dufinki

Desery

  • Torcik lodowe (waniliowo-czekoladowe) z owocami i bitą śmietaną

Później kawa i ciastka

Zimna płyta standardowo podawana jest na półmiskach:

  • wedliny (polędwica wiejska lub szynka wiejska, krakowska sucha,kabanosy drobiowe, salami z pieprzem zielonym, myśliwska sucha)sery (mazda mer lub radamer, ser wędzony i ser pleśniowy)
  • jajka z łososiem wędzonym
  • grzybki,papryka i patisony konserwowe
  • śledzie (matjas w oleju, matjas korzenny, łosoś wędzony)
  • śledź po japońsku
  • tymbaliki z szynki w galarecie
  • tymbaliki z kurczaka w galarecie
  • pieczywo i masło

Sałatki 2 do wyboru:

  • Z makaronem
  • Z brokułami
  • Śledziowa

Kolacja na ciepło podawana wieloporcjowo

  • golonko
  • karczek z grilla
  • kotlet po bawarsku
  • krupnioki
  • swojskie pierogi podsmażane (z mięsem, kapustą i grzybami)
  • kapusta kiszona zasmażana
  • surówka z ogórka kiszonego
  • frytki
  • ziemniaki z pieca

Opcje dodatkowe na weselu, czyli jak zaskoczyć Gości

Wiemy, że dla wielu Młodych Par istotną cechą wesela jest jego unikatowość. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom umożliwiliśmy wzbogacenie tego wydarzenia o różne nietypowe atrakcje.

Bufet wiejski stół w staropolskim stylu, do którego ustawiać się będą kolejki gości po swojskie wyroby przygotowane w oparciu o tradycyjne receptury, jak:

  • pasztet podwędzany,
  • krupniok, wyborny salceson,
  • kabanosy,
  • bekon od chłopa,
  • chleb ze smalcem
  • bigos staropolski z suszonymi śliwkami,
  • ogórki z boncloka

Koszt stołu to 30zł za osobę.

Stół staropolski atrakcja wielu wesel – stół w staropolskim stylu, do którego ustawiać się będą kolejki gości po swojskie wyroby:

  • Udziec wieprzowy pieczony w całości
  • Sos chrzanowy
  • Ogórki małosolne lub kiszone
  • Chleb wiejski
  • Smalec domowy z wędzonką
  • Bigos staropolski ze suszonymi śliwkami

Koszt stołu to 30zł za osobę.

Kolacja serwowana przez kucharza w chacie grillowej
Swojskie specjały oraz staropolskie trunki, jak i wyborne piwa – cena uzależniona od wybranego menu od 40-50zł za osobę. Tą opcję szczególnie polecamy na II dzień wesela.

Paczki dla gości
Dobry zwyczaj nakazuje aby żaden z gości nie odszedł z pustymi rękoma. Proponujemy stworzenie paczek dla gości w postaci swojskiego kołocza w trzech rodzajach. Gościom na pewno zrobi się bardzo miło. Cena wynosi 20zł za każdą paczkę.

Wyjątkowa Oferta All-Inclusive

Oferta na rok 2017 i 2018.

Ekskluzywne Wesele Poza Miastem:

  • Tradycyjne przywitanie chlebem i solą
  • Przywitanie szampanem wszystkich gości
  • Pełna konsumpcja weselna (menu diamentowe)
  • Do obiadu kaczka z żubrówką lub żurawiną
  • Możliwość serwowania kolacji w chatce grillowej (dla zainteresowanych, bez dopłat)
  • Pakiet ciast weselnych
  • Wielopiętrowy tort weselny
  • Patery z owocami
  • Napoje gorące bez ograniczeń przez cały czas trwania imprezy
  • Napoje gazowane, niegazowane oraz 100% soki owocowe bez ograniczeń

W prezencie:

  • apartament z jacuzzi na noc poślubną
  • malowniczy ogród idealny na sesje zdjęciowe
  • plac zabaw dla dzieci
  • 10% rabatu na noclegi dla gości ze śniadaniem
  • wsparcie profesjonalnego konsultanta ślubnego

Ceny:

  • Cena w soboty, święta i długie weekendy 220 zł
  • W niedzielę 210 zł
  • W tygodniu 199 zł
 

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby. Wzrost konkurencyjności kompleksu hotelowo-gastronomicznego Timberland poprzez inwestycję w część restauracyjną.

Beneficjent: Holecki Ryszard Centrum Ogrodniczo-Przemysłowe Timberland.
Wartość całkowita: 409 959,00 PLN.
Wartość dofinansowania: 199 980,00 PLN.

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013.

Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl.

Wirtualny spacer
Ekskluzywne wesele