Zadzwoń do nas: 32 22 12 417
ul.Rybnicka 163, 43-180 Orzesze-Zawada Zobacz na mapie
Menu

Sprawdź menu

Menu

W przypadku pytań oraz sugestii prosimy o kontakt z managerem Hotelu i Restauracji Timberland:

Monika Holecka, +48 32 22 12 417

Menu chrzciny/roczek

Propozycja nr 1 – cena: 71 zł/os.
wieloporcjowo: 2 szt. mięsa /os.

  • Rolada wieprzowa
  • Kotlet firmowy z bekonem
  • Udko z rożna ½
  • Pierś z pieczarkami i serem
  • Kluski
  • Ziemniaki z pieca
  • Czerwona gotowana
  • Surówka z białej
  • Grecka
  • Kawa
  • Szpajza cytrynowa i czekoladowa
  • Ciasto np.kołocz (mak,ser,jabłko)

Propozycja nr 2 – cena: 68,00/os.
wieloporcjowo: 2 szt. mięsa/os.

  • Rolada wieprzowa
  • Devolaile z masłem czasnkowo-pietruszkowym
  • Udko z rożna
  • Pierś z pieczarkami i serem
  • Kluski
  • Ziemniaki z pieca
  • Czerwona gotowana
  • Kiszona zasmażana
  • Surówka z białej
  • Kawa
  • Malinowa rozkosz dla każdego
  • Ciasto 3 rodzaje

(wz jasna z brzoskwinia, sernik, wz ciemna,orzechowe, z owocami i galaretka)
Propozycja nr 3 – cena: 52,00/os.
wyporcjowane + zupa

  • Rosół dla każdego
  • Rolada wieprzowa
  • Kluski
  • Czerwona gotowana
  • Kawa
  • Malinowa rozkosz dla każdego
  • Ciasto 3 rodzaje

Propozycja nr 4 – cena: 63,00/os.
wyporcjowane + zupa

  • Krem z brokuł z prażonymi migdałami
  • Schab pieczony w sosie grzybowym
  • Ziemniaki z pieca
  • Kiszona zasmażana
  • Kawa
  • Krem waniliowy w wiśniami i rumem

Menu szkoleniowe

Menu szkoleniowe : obiad + bufet kawowy:

Propozycja 1 – 37 zł.

  • Żurek z wędzonką
  • Tradycyjny kotlet schabowy z kapustą zasmażaną i puree ziemniaczanym

Propozycja 2 – 38 zł.

  • Krem z prawdziwych pomidorów z grzankami
  • Pierś z Kurczaka faszerowana mozzarellą i pomidorami z ziemniaczkami opiekanymi
  • Sałatka wiosenna

Propozycja 3 – 32 zł.

  • Rosół z makaronem
  • Rolada wieprzowa z kluseczkami śląskimi i modrą kapustą

Propozycja 4 – 46 zł.

  • Krem z bekonu
  • Żeberka w miodowej marynacie z ziemniakami z pieca i surówką z kapusty kiszonej

Bufety kawowe – przerwa na kawę lub mini bufet wewnątrz sali konferencyjnej:

1. Zestaw konferencyjny podstawowy – 16,00 / osobę

  • kawa ze śmietanką lub herbata – 1 porcja
  • soki owocowe 200ml
  • woda mineralna 500ml

2. Zestaw konferencyjny słodki – 20,00 / osobę

  • kawa ze śmietanką lub herbata – 1 porcja
  • soki owocowe 200ml
  • woda mineralna 500ml
  • kołacz śląski 2szt

3. Zestaw konferencyjny słony – 20,00 / osobę

  • kawa ze śmietanką lub herbata – 1 porcja
  • soki owocowe 200ml
  • woda mineralna 500ml
  • paluszki, precelki, 100g

4. Zestaw konferencyjny lux – 30,00 / osobę

  • kawa ze śmietanką lub herbata – 2 porcje
  • soki owocowe 200ml
  • woda mineralna 500ml
  • kołacz śląski 2szt
  • paluszki, precelki 100g

5. Zestaw konferencyjny De lux – 40,00 / osobę

  • kawa ze śmietanką lub herbata – 2 porcje
  • soki owocowe 200ml
  • woda mineralna 500ml
  • malinowa rozkosz (krem waniliowy z malinami) 1szt.
  • paluszki, precelki 100g
  • owoce

Menu opłatkowe

Propozycja nr 1 –75,00/os.

Przystawka:

  • Śledzik z macerowaną cebulką

Zupa:

  • Świąteczny barszcz z uszkami

Danie główne:

  • Karp w panierce
  • Pierogi z kapustą i grzybami 3szt.
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Ziemniaki z koperkiem

Deser:

  • Makówki
  • Placek korzenny ze śliwką
  • Kawa lub herbata

Propozycja nr 2 –85,00/os.

Przystawka:

  • Śledzik z macerowaną cebulką

Zupa:

  • Aromatyczna grzybowa z makaronem

Danie główne:

  • Karp w panierce
  • Pierogi z kapustą i grzybami 3szt.
  • Wigilijna kapusta z grzybami lub grochem
  • Ziemniaki po pańsku

Deser:

  • Świąteczny deser z makiem, pomarańczą, orzechami i laską wanilii
  • Placek korzenny ze śliwką
  • Kawa lub herbata

Propozycja nr 3 –115,00/os.

Przystawka:

  • Ryba w galarecie

Zupa:

  • Rosół rybny lub barszcz z uszkami

Danie główne:

  • Karp w panierce
  • Łosoś z grilla ze szpinakiem
  • Surówka z ogórka kiszonego z miodem
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Ziemniaki z koperkiem

Deser:

  • Makówki
  • Staropolska moczka
  • Placek jabłkowy lub śliwkowy podawany na ciepło
  • Kawa lub herbata

Propozycja nr 4 –125,00/os.

Przystawka:

  • Trio śledziowe

Zupa:

  • Krem z podgrzybków

Danie główne:

  • Schab po kasztelańsku w sosie grzybowym
  • Karp w panierce
  • Pierogi z kapustą i grzybami 3szt.
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Ziemniaki po pańsku

Deser:

  • Świąteczny deser z makiem, pomarańczą, orzechami i laską wanilii
  • Makówki
  • Placek korzenny ze śliwką
  • Kawa lub herbata

Do wyżej wymienionych zestawów proponujemy szeroka gamę jakościowych win lub aromatyczny grzaniec z dodatkiem goździków i pomarańczy.

Menu Biesiada w grillu

Biesiada przy grillu – 100zł/ os.

  • Wyborne Golonko
  • Żeberka pieczone
  • Karczek z grilla z macerowaną cebulką
  • Schab z grilla z masłem czosnkowym
  • Krupniok
  • Wątróbka po gospodarsku
  • Kiełbasa swojska
  • Pierogi z kapustą i grzybami- podsmażane
  • Ziemniaki z pieca
  • Ziemniaki z jałowcem
  • Ciaperkapusta
  • Surówka z kapusty kiszonej
  • Sałatka grecka
  • Ogórki małosolne
  • Swojski smalec + pieczywo
  • Kawa + swojski kołacz (3 rodzaje)

Istnieje możliwość domówienia wyjątkowych staropolskich gorzałek jak:

  • Miodula Staropolska
  • Zozworówka – Wódka Starzyka
  • Tarninówka
  • Tatarczówka

lub specjalności naszej restauracji niepasteryzowanego piwa Bernard z domowego, czeskiego browaru.

Dla Pań zaś szczególnie polecamy wiśnie w piwie.

 

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby. Wzrost konkurencyjności kompleksu hotelowo-gastronomicznego Timberland poprzez inwestycję w część restauracyjną.

Beneficjent: Holecki Ryszard Centrum Ogrodniczo-Przemysłowe Timberland.
Wartość całkowita: 409 959,00 PLN.
Wartość dofinansowania: 199 980,00 PLN.

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013.

Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl.

Wirtualny spacer