Zadzwoń do nas: 32 22 12 417
ul.Rybnicka 163, 43-180 Orzesze-Zawada Zobacz na mapie
Komunie

Organizacja przyjęć komunijnych

Serdecznie zapraszamy do zorganizowania przyjęcia komunijnego w Hotelu i Resturacji Timberland. Poniżej znajdziecie Państwo dwie propozycje menu przyjęcia oraz informacje o dodatkowych atrakcjach.

W przypadku pytań oraz sugestii prosimy o kontakt z managerem Hotelu i Restauracji Timberland:

Monika Holecka, +48 32 22 12 417

Menu komunijne

Propozycja nr 1.
Cena: 155zł za osobę.

Zupa:

  • Domowy rosół z makaronem

Mięsa (2 szt./os do wyboru 5 gatunków):

  • Rolada wieprzowa
  • Pieczeń z indyka z wątróbką i jabłkiem
  • Polędwiczka z indyka
  • Pieczeń z karczku
  • Staropolski schab ze śliwką
  • Udko z rożna
  • Sakiewka z pieczarkami

Kapusty + surówki (3 rodzaje do wyboru):

  • Kapusta czerwona gotowana z boczkiem
  • Surówka z młodej, białej kapusty
  • Buraczki
  • Sałat masłowa z dipem jogurtowym i rzodkiewką

Dodatki: kluski jasne
Deser (jeden do wyboru) podawany w miskach:

  • Szpajza cytrynowa lub czekoladowa
  • Malinowa rozkosz

Istnieje możliwość domówienia:

  • Torcików lodowych z malinami w cenie 7zł/porcję
  • Tradycyjnej kopy z bakaliami w cenie 7zł/os

W cenę wliczone są także:

  • Owoce
  • Ciasta (3 rodzaje)
  • Tort śmietankowy
  • Kawa lub herbata 2szt/os

16.00-19.00 atrakcje dla najmłodszych w naszym ogrodzie.

Zimna płyta:

  • Staropolskie wędliny (polędwica wiejska lub szynka wiejska, krakowska sucha, kabanosy, salami z pieprzem zielonym, myśliwska sucha)
  • Sery (mazdamer lub radamer, ser wędzony i ser pleśniowy)
  • Terrina mięsna (mięso pieczone z morelą)
  • Terrina mięsna (mięso pieczone ze szpinakiem i sosem czosnkowym)
  • Tatar z żółtkiem i dodatkami
  • Jajka z dodatkami
  • Pomidory z mozarellą
  • Ogórki zielone – łódki faszerowane twarożkiem
  • Roladki z łososia z kremem chrzanowym
  • Matjas w oleju z macerowaną cebulką
  • Tymbaliki z kurczaka w galarecie
  • Pieczywo i masło

Sałatki do zimnej płyty:

  • Sałatka szefa kuchni z tortellini
  • Mix sałat włoskich

Kolacja na ciepło:
Mięsa (1 szt/os do wyboru 4 gatunki)

  • Devolaile z masłem czosnkowo-pietruszkowym
  • Tradycyjny schabowy
  • Sakiewka ze szpinakiem
  • Kurczak z grilla
  • Kotlet z bekonem i szparagami

Surówki (2 rodzaje do wyboru):

  • Surówka wiosenna (biało-czerwona)
  • Surówka z kapusty kiszonej
  • Surówka z ogórka kiszonego z miodem

Dodatki:

  • Ziemniaki z pieca z zielona cebulką
  • Dufinki

W cenę wliczono pełną konsumpcje, tort, ciasta i desery.

Istnieje możliwość zamówienia obiadu i deseru na poprawiny w promocyjnej cenie.



Propozycja nr 2.
Cena: 179zł za osobę.
Zupa:

  • Domowy rosół z makaronem

Mięsa (2 szt./os do wyboru 5 gatunków):

  • Rolada wieprzowa
  • Rolada wołowa
  • Udko z kaczki z żubrówką
  • Pieczeń z indyka z wątróbką i jabłkiem
  • Staropolski schab ze śliwką
  • Udko z rożna
  • Sakiewka z pieczarkami
  • Pieczeń z karczku

Kapusty + surówki (3 rodzaje do wyboru):

  • Kapusta czerwona gotowana z boczkiem
  • Surówka z młodej, białej kapusty
  • Buraczki
  • Sałata masłowa z dipem jogurtowym i rzodkiewką

Dodatki: kluski jasne
Deser (jeden do wyboru) podawany w miskach:

  • Szpajza cytrynowa lub czekoladowa
  • Malinowa rozkosz
  • Tradycyjna kopa z bakaliami

Istnieje możliwość domówienia:

  • Torcików lodowych z malinami w cenie 7zł/porcję

W cenę wliczone są także:

  • Owoce
  • Ciasta (3 rodzaje)
  • Tort śmietankowy
  • Kawa lub herbata 2szt/os

16.00-19.00 atrakcje dla najmłodszych w naszym ogrodzie.

Zimna płyta standardowo podawana na deskach drewnianych:

  • Staropolskie wędliny (polędwica wiejska lub szynka wiejska, krakowska sucha, kabanosy, salami z pieprzem zielonym, myśliwska sucha)
  • Sery (mazdamer lub radamer, ser wędzony i ser pleśniowy)
  • Terrina mięsna (mięso pieczone z morelą)
  • Terrina mięsna (mięso pieczone ze szpinakiem i sosem czosnkowym)
  • Tatar z żółtkiem i dodatkami
  • Jajka z dodatkami
  • Pomidory z mozarellą
  • Ogórki zielone – łódki faszerowane twarożkiem
  • Roladki z łososia z kremem chrzanowym
  • Matjas w oleju z macerowaną cebulką
  • Tymbaliki z kurczaka w galarecie
  • Pieczywo i masło

Sałatki do zimnej płyty:

  • Sałatka szefa kuchni z tortellini
  • Mix sałat włoskich

Kolacja na ciepło:
Mięsa (1 szt/os do wyboru 4 gatunki):

  • Łosoś z grilla na szpinaku
  • Devolaile z masłem czosnkowo-pietruszkowym
  • Tradycyjny schabowy
  • Sakiewka ze szpinakiem
  • Kurczak z grilla
  • Kotlet z bekonem i szparagami

Surówki (2 rodzaje do wyboru):

  • Surówka wiosenna (biało-czerwona)
  • Surówka z kapusty kiszonej
  • Surówka z ogórka kiszonego z miodem

Dodatki:

  • Ziemniaki z pieca z zielona cebulką
  • Dufinki

Napoje zimne:

  • Soki owocowe bez limitu
  • Woda niegazowa z cytryną bez limitu

W cenę wliczono pełną konsumpcje, tort, ciasta i desery oraz soki i woda niegazowana bez ograniczeń.

Istnieje możliwość zamówienia obiadu i deseru na poprawiny w promocyjnej cenie.

Komunie

 

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby. Wzrost konkurencyjności kompleksu hotelowo-gastronomicznego Timberland poprzez inwestycję w część restauracyjną.

Beneficjent: Holecki Ryszard Centrum Ogrodniczo-Przemysłowe Timberland.
Wartość całkowita: 409 959,00 PLN.
Wartość dofinansowania: 199 980,00 PLN.

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013.

Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl.

Wirtualny spacer